Beelden op de Scheldeboulevard van 16 juli t/m 11 september


Voor de zeventiende keer organiseren de gemeente Terneuzen/Toonbeeld, het Kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke en de Werkgroep Nieuwe Beelden de openluchtexpositie Beelden op de Scheldeboulevard. Beelden op de Scheldeboulevard vindt plaats van zaterdag 16 juli tot en met zondag 11
september op en rondom de Scheldeboulevard in Terneuzen. In de Passerelle van het stadhuis vindt in het verlengde van de openluchttentoonstelling de jaarlijkse `binnenexpositie' plaats.

Ook dit jaar nemen er weer vele nationaal en internationaal bekende beeldende kunstenaars deel aan deze voor Zeeland unieke openluchtexpositie.

Kunstenaars
Van de 24 beeldende kunstenaars die exposeren, zijn bijna 40 deels monumentale werken te bewonderen.

Kunstproject
Tijdens de openluchtexpositie kunnen bezoekers op loopafstand van de Scheldeboulevard tevens een kijkje nemen in de Nieuwstraat in Terneuzen. Enkele fac,ades van oude panden hebben hier op bijzondere en artistieke wijze een facelift ondergaan, waarmee onmiskenbaar een relatie wordt gelegd met
de beeldenroute. Dit kunstproject waaraan diverse Terneuzense jonge kunstenaars een bijdrage leveren, waaronder Vincent van Leeuwen, zal gedurende 2016 en 2017 het middelpunt vormen van een grote reeks van kunst- en culturele activiteiten.

Beeldhouwers live aan het werk te zien
Wat de openluchtexpositie verder zo bijzonder maakt, is dat beeldhouwers van het Kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke `live' aan het werk te zien zijn. U kunt elke zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Opening door leerlingen van De Rede
De officiele openingshandeling van de Beeldenroute 2016 wordt verricht door leerlingen van middelbare school De Rede uit Terneuzen op zaterdag 16 juli om 13.00 uur in de Passerelle van het stadhuis in Terneuzen. Geinteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Brochure
De brochure over de beeldenroute is verkrijgbaar aan de publieksbalie in het stadhuis in Terneuzen, het VVV-kantoor in de Noordstraat en Brasserie Westbeer aan de Scheldeboulevard.

Meer informatie vindt u op www.beeldenopdescheldeboulevard.nl.