Ouderenorganisaties spreken met met Asscher en Klijnsma


woensdag, 29 juni 2016

Ouderenorganisaties spreken met met Asscher en Klijnsma Op 29 juni praten de KBO en de NVOG, KNVG, NOOM, PCOB en ANBO met minister Asscher en staatssecretaris Klijnsma. Hoog op de agenda staan koopkracht en pensioenen.

De ouderenorganisaties dringen er bij de bewindslieden op aan snel maatregelen te nemen die de verwachte pensioenkortingen moeten compenseren. Ouderen verdienen, na acht jaar van koopkrachtdaling, koopkrachtherstel.

Ook vragen ze aandacht voor de almaar stijgende zorgkosten.

De kostendelersnorm staat ook de agenda; de mantelzorgboete voor ouderen met een onvolledige AOW. Zij worden al langere tijd met deze boete - die in feite een straf op voor elkaar zorgen is - geconfronteerd. De ouderenorganisaties willen dat hier een einde aan komt.

Tot slot gaat het gesprek over de hoge werkloosheid onder 50-plussers en het actieplan van de minister dat daar iets aan moet doen. De situatie voor werkzoekende ouderen van 50 tot 67 jaar is penibel. De kans op armoede onder deze groep is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Manon
Vanderkaa, directeur Unie KBO: "De KBO vindt het niet te verkroppen dat zij na jarenlang hard werken in een armoedeval terechtkomen. Daarom willen we dat de inkomensondersteunende regelingen voor deze groep, de IOW en IOAW, in stand gehouden worden."

Later volgt meer nieuws over dit gesprek

Tweeten