Opnieuw subsidie voor woningisolatie beschikbaar


Samen met de provincie Gelderland hebben wij het initiatief genomen om opnieuw een isolatiesubsidie beschikbaar te stellen.

Er is in totaal EUR150.000,- beschikbaar. EUR75.000,- wordt door de provincie betaald, en EUR75.000,- door de gemeente. De subsidie kan vanaf 1 juli 2016 worden aangevraagd. De subsidieregeling is bedoeld voor eigenaars van een koopwoning in de gemeente Renkum. Door het isoleren van de woning
wonen inwoners comfortabeler, besparen zij op hun energierekening en dragen zij bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2.

Aanvragen

Per woning kan er maximaal EUR500,- aan subsidie worden aangevraagd. Er kan een subsidie worden aangevraagd voor glas-, dak,- vloer,- en/of gevelisolatie. Daarbij geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt.

U kunt vanaf 1 juli 2016 de subsidie aanvragen via een formulier op www.renkum.nl/isolatiesubsidie. Vraagt u de subsidie met 6 huishoudens of meer gezamenlijk aan, dan kunt u maximaal EUR750,- per woning ontvangen. Dit is de zogenaamde burenbonus.