Verhalen over kleine rivieren in nieuw televisieprogramma op RTV Utr..
Vanaf donderdag 7 juli zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van Verhalen van... uit. Presentatrice Evelien de Bruijn verkent een drietal riviertjes in onze regio. Onderweg ontmoet ze boeiende mensen en ontdekt ze de onverwachte kanten van de bijzondere waterlopen. In de eerste uitzending volgt
Evelien de rivier de Angstel.Aflevering 1:

Donderdag 7 juli - Verhalen van de Angstel
Presentatrice Evelien de Bruijn vaart over de tien kilometer lange rivier de Angstel. Ze vertrekt in haar boot bij de Oukoper molen uit 1644 in Nieuwesluis. Deze Wipmolen 'wipt' het water van de lage polder naar de hoger gelegen Angstel. De molen is goed te zien vanaf de A2 richting Amsterdam.
De tweede aanlegplaats op de tocht is Kasteel Loenersloot, waar ze meer te weten komt over een wel heel excentrieke barones. Hierna vervolgt Evelien de route langs een bijzondere boerderij in Baambrugge en gaat ze naar fort Abcoude. Dit en nog veel meer in Verhalen van de Angstel.In de volgende uitzending vaart Evelien de Bruijn over de Lange Linschoten waar druk geoefend wordt voor het kampioenschap polsstokverspringen! Zal Evelien ook een poging wagen...?Het televisieprogramma Verhalen van... vanaf 7 juli iedere donderdag te zien bij RTV Utrecht. Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.