Zomerkermis Helmond


De zomerkermis wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 13 juli. Er staan zo'n 60 attracties op en rond de Markt, het Ameideplein, de Watermolenwal, het Speelhuisplein en het Havenpark.

In verband met de kermis zijn het einde van de Noord Koninginnewal, de Ameidewal en de Watermolenwal van 4 juli (18.00 uur) tot en met 14 juli (22.00 uur) afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is alleen bereikbaar via de Torenstraat. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun
huis in die periode beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op de parkeerterreinen Ameidewal en Speelhuisplein kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. Vergunninghouders krijgen hierover persoonlijk een bericht.
De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein. Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages
en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vindt u een overzicht van de openingstijden tijdens de kermisperiode.

Weekmarkten

De woensdagmarkten van 6 en 13 juli verhuizen naar de Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van 9 juli wordt verplaatst naar de Kanaaldijk N.O, tussen de Havenweg en Waardstraat. Daardoor blijft de Zuid Koninginnewal open voor verkeer tussen de Kasteel Traverse en de Kluisstraat.

Kijk voor meer informatie over de zomerkermis op www.helmondkermis.nl.