Onderzoek naar vermeende mishandeling te Geesteren is afgerond


Onderzoek naar vermeende mishandeling te Geesteren is afgerond

Laatste update:
29-06-2016 | 11:09

Geesteren - Letsel waarschijnlijk veroorzaakt doordat de 17-jarige aangever, die onder invloed verkeerde, van zijn fiets is gevallen.

Een 17-jarige jongen uit Almelo deed op 6 juni 2016 aangifte van mishandeling en discriminatie. De jongen verklaarde bij de politie dat hij letsel aan zijn gezicht had opgelopen en dat het motief van de mishandeling mogelijk racistisch zou zijn. Dit zou hebben plaatsgevonden op 4 juni 2016
tijdens het feestweekend/kermis in Geesteren (O).

Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er een incident is geweest, doordat de aangever betrapt werd bij het wegnemen van flessen drank. Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is tevens gescholden en zijn beledigende woorden geuit. Het is
verder aannemelijk geworden dat het letsel bij aangever is ontstaan door een val van zijn fiets op een later moment, op een andere locatie, zonder dat daar anderen bij betrokken waren. Verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en was onvoldoende in staat zijn fiets te besturen.

De politie heeft de uitkomst van het onderzoek afgelopen maandag besproken met de 17-jarige jongen en zijn ouders.

Dit incident werd door diverse media gepubliceerd nadat de broer van de 17-jarige jongen foto's van het letsel en daarbij een tekst op Facebook had geplaatst.

2016274494