KinderVakantieWeek: een groot feest!


Publicatiedatum:
woensdag 29-06-2016
Iedere maand publiceert de gemeente zo'n 250 officiele bekendmakingen. InforMeer gaat op zoek naar de verhalen achter die bekendmakingen. Het evenement wordt in de laatste week van de zomervakantie gehouden. Voorzitter Marjolein Kole-Haeser heeft hiervoor een evenementenvergunning is
aangevraagd.
Racen over een met luchtgevulde stormbaan, eindeloos knutselen, buiten ravotten of samen met vriendjes en vriendinnetjes een hut bouwen van pallets? Het kan allemaal tijdens de KinderVakantieWeek (KVW) die dit jaar in het teken staat van piraten. Marjolein Kole-Haeser is sinds 2013, samen met
Jelmer Alberts, voorzitter van de KVW.


"Daarvoor was ik al tien jaar actief als vrijwilliger. Als kind deed ik zelf mee. Figuurzagen vond ik geweldig om te doen!"

Studio 5

De KinderVakantieWeek wordt dit jaar voor de 47e keer georganiseerd rondom Studio 5 in Hoofddorp. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit Haarlemmermeer zijn 22 tot en met 26 augustus welkom om een of meerdere dagen te komen spelen, sporten of knutselen.

"Het leukste is dat kinderen zelf bepalen wat ze doen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan. Er staat bijvoorbeeld een grote tent waar volop geknutseld wordt: mozaieken of met papier-mache of met brooddeeg aan de slag. Maar er is ook een waterglijbaan en een springkasteel."

Vrij van werk

Veel vrijwilligers van de vakantieweek werken ook professioneel met kinderen.


"Ik ben fysiotherapeut, maar er zijn ook veel juffen en meesters die meehelpen. Veel vrijwilligers nemen zelfs vrij van hun werk!"

In totaal spelen zo'n driehonderd kinderen op het terrein. Veel van de vijfentwintig vrijwilligers zijn als kind zelf ook naar de KVW geweest.

"Er zijn zelfs vriendengroepjes en hele families die meehelpen!"

Plattegronden

Zo'n groot evenement vraagt om een gedegen planning.

"We hebben plattegronden gemaakt waarop precies staat aangegeven welke activiteit waar plaatsvindt en hoe het eruit ziet. De hulpdiensten weten zo hoe het terrein is ingedeeld."

Dit jaar is nog meer ruimte beschikbaar om hutten te bouwen doordat het basketbalveldje bebouwd wordt.


"Een stukje van het fietspad wordt afgesloten. Een speciaal verkeersplan beschrijft precies welke maatregelen wij nemen en hoe fietsers het best kunnen omrijden."

Kindervakantieweek wordt in de laatste week van de zomervakantie gehouden in Hoofddorp

Marjolein Kole-Haeser, voorzitter van de KinderVakantieWeek Hoofddorp, in de natuurspeeltuin in PARK21. Foto: Jur Engelchor.

* Kindervakantieweekhoofddorp