Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal, verdachte aangehouden


Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal, verdachte aangehouden

Laatste update:
29-06-2016 | 16:33

Utrecht - Een 47-jarige Utrechter is in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 juni aangehouden na vreemd rijgedrag, waarna de politie de achtervolging moest inzetten. De achtervolging eindigde tegen een lantaarnpaal op de Reinwardtlaan, waarna een of meer inzittenden te voet ervandoor gingen.

Omstreeks 01.45 seinde een surveillerende agent op de Blauwkapelseweg naar een tegemoetkomende automobilist in verband met een verkeersstremming. De bestuurder reageerde daar zo vreemd op, dat de agent een controle wilde uitvoeren. Daarop ging de automobilist ervandoor. De bestuurder reed
zonder verlichting en negeerde meerdere malen het rode licht.

Aanhouding

Nadat de auto tot stilstand was gekomen tegen de lantaarnpaal, rende een inzittende weg. In de omgeving van de Professor Van Bemmelenlaan wisten agenten de man aan te houden.

Tweede verdachte

Mogelijk was er nog een tweede inzittende. Later kwamen meldingen dat een man op de Professor Fuchslaan in een tuin had gelegen. De politie trof deze echter niet meer aan. In de auto lag een afgesloten fiets. Onderzoek moet uitwijzen wat de herkomst is. De auto en de fiets zijn in beslag
genomen.

Uw tip!

De politie is een onderzoek gestart. Heeft u iets gezien wat met deze zaak verband houdt? Neem dan contact op met de politie via 0900 - 88 44.