Jonge verdachte overvallen speelgoedwinkel en tankstation aangehouden


Jonge verdachte overvallen speelgoedwinkel en tankstation aangehouden

Laatste update:
29-06-2016 | 18:20

Vlaardingen en Rozenburg - Dankzij tips die binnenkwamen na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond kon woensdag 29 juni een 14-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Hij wordt verdacht van twee overvallen op een speelgoedwinkel in Vlaardingen en een tankstation in Rozenburg.

Op 30 april, rond kwart voor zes, loopt een jonge overvaller speelgoedwinkel Bart Smit binnen. Hij rent naar de kassa en bedreigt de medewerkster met een groot mes. Met geld uit de kassa rent hij daarna de winkel weer uit. Uit onderzoek blijkt dat de overvaller samen met een medeverdachte al
eerder in de buurtwinkel was. Getuigen zagen de tweede jongen vlak voor de overval bij de winkel. Deze verdachte meldde zich woensdagmiddag 29 juni met zijn moeder bij het politiebureau in Schiedam. Het gaat om een 13-jarige Schiedammer.

Overval tankstation Tienmorgenseweg Rozenburg

De tweede overval was zondag 5 juni, rond 17.00 uur op een tankstation aan de Tienmorgenseweg in Rozenburg. Ook daar bedreigde een jongeman een medewerker met een mes. Rond het moment van de overval waren minimaal zes klanten in de zaak aanwezig, waaronder een gezin en een maaltijdbezorger.
Gelukkig raakte niemand gewond. De overvaller ging er vandoor met een geldbedrag.

Herkenning door kijkers

Onder andere in de uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht werden bewakingsbeelden getoond waarop de jonge verdachte goed te zien was. Meerdere kijkers meenden na de uitzending van Opsporing Verzocht in hem een 14-jarige Rotterdammer te herkennen en waarschuwden de politie. Die
arresteerde hem woensdagmiddag.