Kinderen Instagrammen op EU-top over digitaal erfgoed

maandag 27 juni 2016 14:10 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Stichting Free Press Unlimited

Tijdens de Conferentie Digitalisering Cultureel Erfgoed op 29 juni as. nemen kinderen tussen de 10 en 12 jaar voor een dag het officiele Instagram account van het Nederlandse EUvoorzitterschap @EU2016NL over. Zij kunnen zo tijdens het voorzitterschap als journalisten een kijkje in de keuken van de EU nemen en verslag doen van de conferentie. Tijdens deze conferentie staan de kansen en uitdagingen om digitale erfgoedcollecties te creeren en hoe die collecties een breder publiek kunnen bereiken centraal.

De kinderen zullen onder begeleiding van Free Press Unlimited en een leerkracht als reporters niet alleen een blik achter de schermen krijgen van deze bijeenkomsten, maar ook de gelegenheid hebben om kritische vragen te stellen aan deelnemers, waaronder aanwezige bewindspersonen.

Aanmeldingen

Kinderen konden zich aanmelden door via @EU2016NL met #mijnEU antwoord te geven op de vraag ''Hoe ziet jouw EU eruit''? of een mail met hun video/foto te sturen naar instagram@freepressunlimited.org. Uit alle Instagram inzendingen selecteerde Free Press Unlimited een school waarvan vier winnaars mee mogen doen.

Conferentie Digitalisering Cultureel Erfgoed

Nadat minister Bussemaker haar bijdrage op Wikipedia heeft gepubliceerd, spreekt ze experts toe op een conferentie over digitaal erfgoed 'Ready to reach out'. Deze conferentie wordt georganiseerd ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Centraal staan de kansen en uitdagingen bij het creeren van digitale erfgoedcollecties, en hoe die collecties zo een breed mogelijk publiek kunnen dienen. 'Ready to reach out' is de laatste conferentie van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Met deze conferentie worden de deuren van het Europagebouw gesloten.

*

*

*

*