Bekaert benoemt nieuwe CEO

Beatriz Garcia-Cos Muntanola benoemd als CFO van Bekaert

Mevrouw Beatriz Garcia-Cos Muntanola wordt op 1 juli 2016 Chief Financial Officer van Bekaert. Zij volgt Bruno Humblet op die nu Chief Executive Officer is van Bridon-Bekaert Ropes Group. Mevr. Garcia-Cos wordt lid van het Bekaert Group Executive en van de Raad van Bestuur van Bridon-Bekaert Ropes Group.

Beatriz Garcia-Cos Muntanola heeft de Spaanse nationaliteit en behaalde een Master Economie en Bedrijfsadministratie aan de Universiteit van Barcelona in Spanje. Zij startte haar loopbaan als auditor bij Audigest SA in Barcelona en werkte gedurende 13 jaar als Accounting, Tax en Financieel Manager bij PPG Industries Inc in Rubi, Spanje, vooraleer ze in 2006 Vestas Wind Systems vervoegde als Financieel Directeur EMEA en Latijns-Amerika. Mevr. Garcia-Cos werd in 2012 Chief Financial Officer van de mijnbouwdivisie van Trafigura Pte Ltd en oefende deze functie tot voor kort uit. Zij werkte vanuit het regionale kantoor van Trafigura in Geneve, Zwitserland. Trafigura is een van de leidende, onafhankelijke handels- en logistieke maatschappijen voor basismaterialen wereldwijd en geneert een omzet van ongeveer US$ 100 miljard (2015) op jaarbasis. Trafigura is gespecialiseerd in de handel van olie en petroleum, metalen en mineralen, en scheepvaart en bevrachting.

Matthew Taylor, Gedelegeerd bestuurder, verklaarde: "Ik ben zeer verheugd de benoeming van Beatriz Garcia-Cos Muntanola als nieuwe CFO van Bekaert te kunnen aankondigen. Beatriz zal ruime business en financiele expertise bijbrengen aan het Bekaert Group Executive en aan onze financiele teams. Zij heeft een sterk internationaal profiel in sectoren die voor onze business uiterst relevant zijn. Haar ervaring met de olie- en de mijnsector maakte van Beatriz ook een uitstekende kandidate voor benoeming als lid van de Raad van Bestuur van Bridon-Bekaert Ropes Group, die vandaag van start gaat. We verwelkomen Beatriz als nieuwe CFO van Bekaert en als bestuurder van de nieuwe kabelgroep."

Persmededeling in PDF Jun 29, 2016

HUG#2023776 Bekaert

BekaertPresident Kennedypark 18, 8500 Kortrijk, Belgium

* T. +32 (0) 56 23 05 11 * F. +32 (0) 56 23 05 43