Sebastiaan den Bak wint Utrechtse primary

29/06/2016Sebastiaan den Bak wint Utrechtse primary

Na Sybrand Buma is nu ook Sebastiaan den Bak zeker van een plekje op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. CDA Utrecht hield een primary waarin twee kandidaten streden voor een plek in de Top 30 van de kandidatenlijst. Net zoals in Amerika. In die primary wist Sebastiaan nipt van Ria de Korte-Verhoef te winnen. Het is de eerste keer dat een CDA'er op die manier gekozen wordt.

Hoe voelt het om kandidaat Tweede Kamerlid te zijn?

Het voelt als een enorme eer om het vertrouwen van de Provincie Utrecht te krijgen in de Primary. Nu de top 30 is bereikt hoop ik ook echt op een verkiesbare plaats.

Waarom wil jij de Tweede Kamer in?

Ik geloof in de verbindende kracht van de christendemocratische politiek. Waar polarisatie en angst heersen kies ik bewust voor politiek van de hoop en de compassie. Met een koel hoofd en een warm hart!

Wat is de leukste reactie die je tot nu toe hebt gehad?

"Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Nu weet ik op wie ik zal stemmen."

Jij en Sybrand zijn de enige twee CDA'ers die op dit moment zeker zijn van een plek op de kandidatenlijst. Ga je vandaag al campagnevoeren of eerst nog even op vakantie?

Eerst even uitblazen. Begin juli ga ik heerlijk naar Sued-Tirol in Italie met m'n vriendin en met vrienden. In de zomer ga ik met m'n campagneteam aan de bak voor een mooi campagneplan!

Wat zijn je plannen voor de campagne?

Ik kijk er naar uit om met Hanke Bruins-Slot op campagne te gaan in Utrecht. Er zijn al plannen om een CDA-caravan aan twee kanten te bedrukken. Ik zal ook veel 'bakkies' koffie gaan uitdelen om zo met mensen in gesprek te komen over hun zorgen en wensen. Daarbij wil ik vooral mensen opzoeken, dat werkt naar mijn ervaring beter dan ze naar zaaltjes te lokken. Er ligt een flinke uitdaging voor ons, maar zeker ook veel kansen. #aandenbak dus!