Asfalteren Groningerstraatweg uitgesteld

Aannemer KWS Infra moet de werkzaamheden aan de Groningerstraatweg uitstellen. Er wordt de komende avond en nacht teveel regen verwacht. Daardoor hecht het asfalt niet goed genoeg. Zodra de weersverwachting beter is, worden de werkzaamheden hervat.

De provincie Fryslan werkt sinds maandag aan de Groningerstraatweg. De weg is toe aan onderhoud en krijgt daarom een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden zouden afgerond worden in de nacht van 29 juni. Door het slechte weer wordt deze datum nu uitgesteld. Wanneer de resterende werkzaamheden uitgevoerd worden, is op dit moment nog niet bekend. Dit hangt af van de weersvoorspellingen. Op de hoogte blijven? Dat kan via www.fryslan.frl/groningerstraatweg.

Hinder

Om de hinder voor het doorgaande verkeer zoveel mogelijk te beperken, voert de aannemer de werkzaamheden 's avonds en 's nachts uit. Dat gebeurt tussen 19.00 en 07.00 uur. De weg blijft tijdens het werk altijd toegankelijk voor het verkeer. Er blijft een rijbaan open. De aannemer kondigt de werkzaamheden met gele borden langs de weg aan.