Wegens een Tekort aan Whisky Brengt Michter's haar Toasted Barrel Bourbon Niet in de Handel in September 2016 en de Distilleerderij Kondigt Uitbreiding Aan

woensdag 29 juni 2016 15:45 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

LOUISVILLE, Kentucky, 29 juni 2016 /PRNewswire/ -- Gedwongen om al haar whisky toe te wijzen gezien de groeiende vraag zal distilleerderij Michter's Distillery haar Michter's US*1 Toasted Barrel Bourbon niet in de handel brengen in 2016. "Het is een heel moeilijke beslissing geweest gezien de ongelofelijke populariteit van onze Toasted Barrel Bourbon die we de laatste twee jaar op de markt hebben gebracht," zei de voorzitter van Michter's Distillery, Joseph J. Magliocco. "Het probleem is dat elke druppel van onze Toasted Barrel Bourbon die we dit jaar in de handel brengen een druppel minder is van onze Michter's US*1 Bourbon die we aan onze verdelers en importeurs toewijzen."

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160624/383331 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160624/383331]

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20131119/NY19516LOGO-c [http://photos.prnewswire.com/prnh/20131119/NY19516LOGO-c]

Als deel van haar plan om het aanbod beter in balans te brengen met de vraag naar haar rogge whisky's, bourbons en whisky's, heeft Michter's stappen ondernomen om de capaciteit van haar M2 distilleerderij te verdubbelen. Op dit moment opereert de M2 distilleerderij van Michter's in Shively, Louisville, aan haar maximum distilleercapaciteit van 500.000 proof gallons per jaar. De standaardmaat die de Amerikaans distilleerders hanteren voor alcoholproductie is de 'proof gallon', namelijk een vloeibare gallon aan 100 proof aan 60 graden Fahrenheit. Wanneer de M2 distilleerderij van Michter's opnieuw zal beginnen te destilleren in augustus na een sluiting van een maand voor het jaarlijkse onderhoud zal de distilleerderij een nieuwe distilleercapaciteit hebben van 1.000.000 proof gallons per jaar.

De Vicevoorzitter van Productie & Distilleerder van Michter's, Pamela Heilmann, die vroeger Distilleermanager was bij Booker Noe Distillery, op dat moment de grootste bourbondistilleerderij in de wereld, zei, "Door nog vier gistpreparaten van elk 16.000 gallon toe te voegen, d.w.z. in totaal 64.000 gallons, en tegelijkertijd een tweede shift in te voeren, kunnen we twee keer zoveel fantastische whisky maken dan we nu doen. Ik heb nogmaals carte blanche gekregen om met de beste machines te werken." De nieuwe machines die zijn geinstalleerd voor de uitbreiding zijn speciaal gemaakt voor Michter's door Vendome, de legendarische in Louisville gevestigde fabrikant van distilleertoestellen.

Meester distilleerder Willie Pratt, bijgenaamd "Dr. No" omdat hij weigert zijn goedkeuring te geven om whisky op de markt te brengen waarvan hij denkt dat hij nog niet helemaal klaar is, zei "Wij vinden het fantastisch dat we meer van onze whisky kunnen aanbieden zowel hier in Amerika als in het buitenland, maar Michter's is niet van plan om ooit haar kwaliteit op te offeren om dit te doen."

Michter's Distillery bevindt zich in Shively, Louisville, Kentucky, in het hart van de Amerikaanse whiskyindustrie. De distilleerderij heeft een beperkte productie van veelgeprezen whisky. Michter's staat bekend om haar single barrel rogge whisky, haar small batch bourbon, haar single barrel bourbon, en haar small batch Amerikaanse whisky. In 2015 werd Michter's uitgeroepen tot het zevende Heritage Member van de Vereniging van Distilleerders van Kentucky (Kentucky Distillers Association). De eerste distilleerderij in 33 jaar om die eer te krijgen. Voor meer informatie, bezoek www.michters.com [http://www.michters.com/].

Contact: Joseph J. Magliocco +1-502-774-2300 x580 jmagliocco@michters.com [mailto:jmagliocco@michters.com]

Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160624/383331http://photos.prnewswire.com/prnh/20131119/NY19516LOGO-c

Michter's Distillery

Web site: http://www.michters.com/

*

*

*

*