Zimmer Biomet Nederland BV winnaar 2016 in Orthopedische producten


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160630 -- Zimmer Biomet Nederland BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Orthopedische productenbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering. ‘Zimmer Biomet is absoluut een specialist in orthopedische producten. Een zeer hoogwaardig bedrijf dat in de loop van de tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie plus een 100% focus op de klant maken van Zimmer Biomet een absolute topper in haar wereld.’

Zimmer Biomet Nederland BV (1983) is marktleider op het gebied van knie- en heupprotheses. Het bedrijf is gevestigd in Dordrecht en het Europese hoofdkwartier van dit internationale bedrijf. Het telt circa 85 medewerkers. Recentelijk is Biomet samengegaan met Zimmer, marktleider op het gebied van heup- en knieprothesen. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaar sterk geprofileerd met de introductie van orthopedische zorgpaden.

Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Zimmer Biomet Nederland door een vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen.’

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Zimmer Biomet een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt.

Trainen en adviseren medisch personeel

Zimmer Biomet beweegt zich in de driehoek patiënt, zorgprofessionals en ziekenhuizen en klinieken. Maar Biomet is meer dan alleen producent en leverancier. Het doel is mensen met plezier te laten bewegen. Het houdt zich daarom vooral bezig met de gehele dienstverlening om productie en verkoop heen. Levert gespecialiseerde medewerkers aan ziekenhuizen en klinieken om tijdens orthopedische ingrepen de behandelende artsen te adviseren en te ondersteunen in de operatiekamer. Zimmer Biomet geeft continu trainingen en cursussen aan OK-medewerkers en chirurgen, zodat zij op de hoogte kunnen blijven van de laatste technieken.

 

‘Partnerships’

Voor de komende jaren heeft Zimmer Biomet haar vizier gericht op een meer zelfstandige orthopedische discipline binnen de Nederlandse zorgwereld. Men onderzoekt en implementeert op dit moment andersoortige samenwerkingsverbanden met Nederlandse ziekenhuizen en klinieken. Defocus ligt  op patiënten logistiek, waardoor orthopedische patiënten beter en sneller verantwoord door hun (operatie) proces kunnen, anderzijds op het verder ontzorgen van het logistieke proces, door de patiënt specifieke sets en implantaten aan te leveren.

‘Deelgenoot worden van het totale proces zal kwaliteit, efficiency en uitkomsten van orthopedische ingrepen verder kunnen doen verbeteren’. 

De Nominatiecommissie is van mening dat Zimmer Biomet Nederland BV een organisatie is waar professionaliteit en kwaliteit samengaan. ‘Innovatieve bedrijfsvoering in optima forma. Dat geldt voor haar producten, maar zeker ook voor haar dienstverlening. Op basis van deze gronden kan Zimmer Biomet Nederland BV uitgeroepen worden tot branchewinnaar en dient het tevens in aanmerking te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016.  ‘Zimmer Biomet Nederland BV is een gespecialiseerde onderneming die het in haar wereld goed doet. Innovatievermogen, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. Zonder meer de terecht branchewinnaar!’, aldus de jury.

Meer informatie: www.zimmerbiomet.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. W. de Groot

Telefoon: 030-2297340      -  E-mail: (willemdegroot@ubnuitzendbureau.com)