Weblog: Windmolenrally


Eric van Oosterhout

Van 22 tot en met 24 juli bivakkeren in Eext de deelnemers van de Windmolenrally. Dit is een meerdaagse toertocht voor motoren van rond 1940.

De circa 250 deelnemers komen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Engeland. Voor het programmaboekje schreef ik onderstaand voorwoord.

Beste deelnemers aan de Windmolenrally,

Van harte welkom in Aa en Hunze. U bevindt zich in een van de 12 Drentse gemeenten. En u zal al rijdend merken waarom meer dan 1 miljoen mensen het jaarlijks de moeite waard vinden om hier te overnachten. Daar komen dan ook nog vele `dagjesmensen' bij. Toch is onze slogan "Ontspannend van Aa
tot hunZe". Want ook er al zijn veel mensen, de natuur is zo omvangrijk dat je al gauw het idee hebt dat je hier vrijwel alleen op de wereld bent.

Veel motorrijders voelen zich hier thuis. Natuurlijk zijn we allereerst buurgemeente van Assen waar jaarlijks de TT plaatsvindt. Maar ook de GP van Eext, de Anner Harley Davidson-dag, een motorcamping en een jaarlijkse fameuze off-the-road rit dragen hier aan bij.

We vinden het ook mooi dat de Windmolenrally Aa en Hunze aandoet. De Veteraan Motoren Club zal vanuit Eext twee dagen de omgeving gaan verkennen. De plaatselijke organisatie heeft alles uit de kast gehaald om het de circa 250 deelnemers naar de zin te maken. Op vrijdagavond mag ik iedereen
verwelkomen. En op zaterdag zal de start plaatsvinden vanaf het gemeentehuis.

Wij wensen alle deelnemers een mooi veilig verblijf. En zoals we het al vaker zeggen: kom nog eens aan.

Eric van Oosterhout, burgemeester Aa en Hunze.

Wilt u reageren op mijn weblog? Mail dan naar evoosterhout@aaenhunze.nl.