Awards `maatschappelijke' stagiairs en hun begeleiders


Twee Hilversumse stage-aanbieders en drie middelbare scholieren werden donderdag verrast met de MaS Talent Award 2015-2016. Zij kregen deze uitgereikt voor hun inzet tijdens een maatschappelijke stage.

Jongeren in het voortgezet onderwijs maken tijdens een maatschappelijke stage kennis met vrijwilligerswerk. Omdat deze stage niet verplicht is, kunnen scholen er zelf voor kiezen om hun leerlingen met een non-profitorganisatie te laten meelopen.
Eric van der Want, wethouder onderwijs, ziet graag dat Hilversumse scholen de maatschappelijke stage in hun onderwijsprogramma opnemen. "Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk in onze samenleving. Jongeren kunnen daarom niet vroeg genoeg kennismaken met deze vorm van werken waarbij je een
mooie bijdrage aan de maatschappij levert. De MaS Talent Awards zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Hilversum. Het is prachtig om te zien hoe stagebegeleiders en stagiairs de tijd samen hebben ervaren en elkaar zelfs nomineren voor een award."

Waardering

De onderscheidingen worden jaarlijks toegekend aan instellingen die een bijzondere maatschappelijke stageplaats hebben geboden en aan scholieren die zo'n stage op een bijzondere manier hebben gedaan. Met de verkiezing voor de MaS Awards spreken de gemeente Hilversum en Versa
Vrijwilligerscentrale hun waardering uit voor de jonge vrijwilligers en voor instellingen die hun een stageplaats bieden.
Ook dit jaar konden de stagiairs hun begeleiders nomineren en andersom. Sabrina Pereira, leerling van het Hilfertsheem College, nomineerde St. Carolus, waar zij twee dagen meedraaide. Sabrina: "Tijdens mijn stage gaven ze me precies de juiste hulp en steun om de dingen goed aan te pakken."
Jacqueline van der Klis nam de award voor beste stagebegeleider namens woonzorgcentrum St. Carolus in ontvangst. "We zijn altijd blij met stagiairs. Ze helpen ons goed waardoor we meer tijd hebben om leuke dingen met de bewoners te doen."
Stagebegeleider Nils Sellhorn van R.K. Begraafplaats St. Barbara ontving van wethouder Nicolien van Vroonhoven een eervolle vermelding. Hij werd genomineerd door leerlingen van de Gooise Praktijkschool. Nils: "De stage was echt een wisselwerking. De jongens waren enthousiast en ik ook."

Verbinding

Leerlingen Omar al Ibrahim en Kamil Cyprowski van het Hilfertsheem College ontvingen een award voor verbinding. De jongens waren tijdens hun maatschappelijke stage bij BINK Kinderopvang betrokken en haalden het beste bij elkaar naar boven.
Tenslotte reikte wethouder Floris Voorink de award voor passie uit aan Gijs Schokking, eerstejaars leerling van De Savornin Lohman. Bij Landgoedwinkel De Rading maakte Gijs indruk door zijn inzet, eigen inbreng en enthousiasme.