Raad gaat op vakantie en ziet het zonnig in


In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces stelde de raad de jaarrekening 2015 en de begrotingskaders voor 2017 vast. Voor het eerst sinds lange tijd zijn de geldzorgen flink afgenomen. Tijd om te denken aan extra bestedingen en lastenverlichting.

Over 2015 was een bedrag van ruim 2 miljoen overgehouden, grotendeels in het sociaal domein. Een reden voor de raad om direct al uit dat overschot de zorgtaken van extra middelen te voorzien.

PvdA en Sociaal Zandvoort stelden dat de reserves van de gemeente nu groter zijn dan nodig voor het afdekken van de risico's. Die partijen willen graag laten bepalen wat voor het afdekken maximaal nodig is, zodat het overige nuttig kan worden besteed.

Uit de hoek van het CDA kwam het idee om ook aan lastenverlichting te denken en D66, OPZ en CDA brachten de wens in om te investeren in onder meer de openbare ruimte en het versterken van het economisch klimaat. GBZ stelde voor om eerst het ambtelijk apparaat op peil te brengen. De VVD
wilde video-uitzendingen van de raad mogelijk maken.

Het college van burgemeester en wethouders gaat alle suggesties en wensen verwerken in de begroting voor 2017, die in november wordt vastgesteld.

Daarnaast kwam nog het volgende aan de orde:

* De nota openbare ruimte moet sneller worden opgepakt dan het college wil:
* Er moet serieus nagedacht worden over het inrichten van het Zwarte Veld. In de plannen van het Louis Davidscarre wordt dit parkeerterrein een plantsoen, maar is dit wel slim?
* Bij het opzetten van een innovatiefonds voor ondernemend Zandvoort is draagvlak essentieel.