Kinderburgemeester Sophie van Raaphorst bij Juniorpramenrace geinsta..


Gepubliceerd op: 7 juni 2016
Kinderburgemeester Sophie van Raaphorst wordt aanstaande zaterdag voor aanvang van de juniorpramenrace geinstalleerd door burgemeester Jeroen Nobel. Dat gebeurt door het omhangen van de kleurrijke kinderburgemeestersketen.
Sophie neemt het stokje over van de eerste kinderburgemeester Vince Boom en blijft net als hij een jaar in functie. Zolang mag zij de keten dragen bij officiele gebeurtenissen.
Na afloop van de plechtigheid op het podium stapt Sophie samen met burgemeester Jeroen Nobel in de juryboot van de Juniorpramenrace. Samen met de andere juryleden kiezen zij de mooist versierde boot uit.

De vijf kandidaten voor het kinderburgemeesterschap die niet gekozen zijn, worden ook op het podium geroepen en zijn uitgenodigd om mee te varen in de Juniorpramenrace.
Campagneteam Sophie Campagneteam Sophie
Sophie is gekozen uit 19 kandidaten die zich hadden aangemeld voor de functie van kinderburgemeester. Een deskundige jury heeft uit de 19 kinderen eerst zes kandidaten geselecteerd. Vervolgens mochten alle kinderen van Aalsmeer en Kudelstaart op 28 mei hun stem uitbrengen bij de verkiezingen.
Er zijn in totaal 242 stemmen uitgebracht en de meeste stemmen waren voor Sophie.

Meer informatie over de functie van kinderburgemeester www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester
Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

* RSS

Nieuws

Cursusaanbod Mantelzorgers

30 juni 2016
Mantelzorger worden is geen keuze. Het overkomt je. Soms heel plotseling, soms sluipt de zorg langzaam je leven in. Lees meer

Zon op OBS Samen Een

28 juni 2016
Donderdagmiddag 23 juni was de feestelijke afsluiting van het project: `Zon op School' bij de OBS Samen Een. Wethouder Jop Kluis onthulde samen met di Lees meer

Meepraten over toekomst Oosteindedriehoek en Schinkeldijkje

28 juni 2016
De gemeente wil graag samen met bewoners en eigenaren van de Oosteindedriehoek en het Schinkeldijkje een toekomstvisie opstellen. Het gebied wordt glo Lees meer