Herinrichting centrum Heerde digitaal aanbesteed - gemeente Heerde


Een primeur voor de gemeente Heerde: op 2 juni werd voor het eerst een digitale kluis geopend voor de aanbesteding van de herinrichting Dorpstraat Heerde (tweede fase).

Vijf aannemers hadden zich ingeschreven voor deze aanbesteding. In hun aanwezigheid werd de digitale kluis geopend en bekend gemaakt wie de aanbesteding heeft gewonnen.

Normaal gesproken worden de enveloppen ingeleverd en gesloten op tafel gelegd en in het bijzijn van aannemers een voor een geopend. Met deze pilot wordt gekeken of deze digitale manier van inkopen en aanbesteden ook werkt. Dit jaar zijn nog vijf projecten aan de beurt en aan het eind van het
jaar wordt gekeken of de gemeente Heerde in de toekomst alles digitaal gaat aanbesteden.

Herinrichting Dorpsstraat

In de eerste fase van de herinrichting zijn onder andere de bomen in de Dorpsstraat gekapt en is door versmalling van de straat meer ruimte gemaakt voor voetgangers en terrassen. In de tweede fase wordt ook het voorplein van het gemeentehuis vernieuwd.

Het nieuwe voorplein is ontworpen door de gemeente zelf op basis van een oude tekening, die ingelijst hangt in het gemeentehuis. Het voorplein wordt dus weer in de oude staat teruggebracht.

Afronding werkzaamheden

Naar verwachting zijn half november de werkzaamheden aan de Dorpsstraat zelf afgerond. Daarna beginnen de werkzaamheden voor en om het gemeentehuis. Ook de buitenruimte wordt dan opnieuw ingericht, waaronder het Van Meurspark.

Impressie van de Dorpsstraat in Heerde na de herinrichting. De straat is versmald. Het voorplein voor het gemeentehuis is in oude staat teruggebracht.