Brand op de Weerdslag - Gemeente Zutphen


In Vrije School de Berkel aan de Weerdslag (basisonderwijs) is vanochtend (30 juni) brand uitgebroken. Hulpdiensten zijn aanwezig, de school is ontruimd. Sluit ramen en deuren tegen de rook. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Brand op de Weerdslag

Update 13.28 uur: Brandweer geeft sein meester

De kinderen van de basisschool de Berkel zijn opgevangen in winkelcentrum De Brink. De ouders van de kinderen zijn gevraagd ze daar op te halen.

Uit voorzorg is ook de naastgelegen locatie (Vrije School Zutphen locatie de Weerdslag) ontruimd. De leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan zelfstandig naar huis.

In verband met onder andere de rookontwikkeling is de Laan naar Eme, vanaf de rotonde met Weerdslag, afgesloten voor verkeer. De Weerdslag zelf is wel toegankelijk. De rookontwikkeling kan tot zeker 16.00 uur tot overlast leiden.

Er komen telefoontjes binnen van mensen die last hebben van de rook. Uitslag van de metingen geeft aan dat er geen verhoogde concentraties worden gemeten. Doordat er bijna geen wind staat blijft de rook lang hangen. Bij overlast blijft advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te
zetten.

Volg ook onze berichten op:

Twitter: @gem_Zutphen
Facebook: Gemeentezutphen