Arrestatie in rechercheonderzoek rellen Heesch


Arrestatie in rechercheonderzoek rellen Heesch

Laatste update:
30-06-2016 | 14:54

Heesch - De politie hield donderdagochtend 30 juni rond 7.00 uur een 15-jarige jongen aan in zijn woning in Oss. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de rellen die op maandag 18 januari van dit plaatsvonden op het plein voor het gemeentehuis in Heesch.

Aanhouding op straat Aanhouding op straat

Daar liep een demonstratie tegen de voorgenomen plannen voor een asielzoekerscentrum uit de hand. Er werd onder andere met vuurwerk en spullen naar de Mobiele Eenheid (ME) gegooid. Ook werd het gemeentehuis bekogeld met onder meer eieren. Aan een oproep om het plein te verlaten werd geen
gehoor gegeven. De ME veegde na een noodbevel het plein schoon en verrichte drie aanhoudingen. Na de actie van de ME werd het weer rustig op het plein.

Onderzoek

De recherche startte na de rellen een onderzoek, waarbij onder meer beeldmaterieel werd bekeken en geanalyseerd. Onder meer op basis van die beelden kwam de politie achter de identiteit van de nu aangehouden jongen. Hij zou de ME hebben bekogeld met eieren en/of stenen.

Onacceptabel

De recherche is nog bezig met het onderzoek naar de ongeregeldheden en verwacht de komende tijd nieuwe verdachten aan te houden. De politie en het Openbaar Ministerie willen daarmee laten zien dat geweld tegen de politie en verstoringen van het democratisch proces niet worden getolereerd.
Daarnaast worden personen die betrokken waren bij de rellen opgeroepen zichzelf te melden bij de politie.

De nu aangehouden jongen wordt gedagvaard voor de kinderrechter.