Ministerraad van 30 juni 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 30/06/2016

De ministerraad vergaderde op donderdag 30 juni 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

Na de ministerraad en het kernkabinet kondigde de eerste minister tijdens de persconferentie aan dat de regering zich onder andere heeft gebogen over de timing van de budgettaire werken en besprekingen voor de volgende weken.

Minister van Financien Johan Van Overtveldt kondigde nadien aan dat het Tax Shelter-stelsel wordt uitgebreid tot de podiumkunsten.

Ten slotte gaf minister van Defensie Steven Vandeput zijn strategische visie voor Defensie 2016-2030 (zie presentatie onderaan in de bijlage).

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

Documenten in bijlage:

* Strategische_visie_Vision_stratgique.pdf (920.7Kb)

* Amendementen op het wetsontwerp over diverse bepalingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveld twee ontwerpen van amendement goed op het wetsontwerp over diverse bepalingen, inzake de flexi-jobarbeidsovereenkomst en de haven van Antwerpen.

* Statuut en toezicht op beursvennootschappen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt twee voorontwerpen van wet goed over het statuut en het toezicht op beursvennootschappen.

* Globaal budget 2016 voor de financiering van de werkingskosten van de ziekenhuizen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het koninklijk besluit van 26 december 2015 wijzigt dat voor 2016 het globaal budget voor de financiering van de werkingskosten van de ziekenhuizen vastlegt.

* Steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten

De ministerraad keurt het voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon goed om de inzet van de militairen op het terrein te behouden, in het kader van het protocolakkoord over de steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten.

* Tussenkomst van Finexpo in aanvragen voor exportkrediet

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem om zes aanvragen voor exportkrediet goed te keuren.

* Eerste nationaal programma voor het beheer van verbruikte splijtstoffen en radioactief afval

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Economie Kris Peeters en minister van Energie Marie Christine Marghem een ontwerp van ministerieel besluit goed tot vaststelling van het nationaal programma voor het beheer van verbruikte splijtstoffen en radioactief afval.

* Aanduiding en beheer van de mariene beschermde gebieden

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer en staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs een ontwerp van koninklijk besluit goed over de procedure tot aanduiding en beheer van de mariene beschermde gebieden.

* Overdracht van de scheepsregistratie en scheepshypotheekbewaring

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goed rond de overdracht van de scheepsregistratie en van de scheepshypotheekbewaring.

* Overheidsopdracht voor de FOD Binnenlandse Zaken: toegang tot de diensten van het Rijksregister

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon om de directie Instellingen en Bevolking van de FOD Binnenlandse Zaken een overheidsopdrachtenprocedure te laten opstarten voor de vervanging van de informatica-architectuur die de
webtoegangen tot de diensten van het Rijksregister beheert.

* Juridische documentatie voor de magistratuur en de diensten van de rechterlijke orde

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister van Justitie Koen Geens om de overgangsregeling te verlengen in het kader van het voorzien van de juridische documentatie voor de magistratuur en de diensten van de rechterlijke orde.

* Federale monitoring van het risico op overschrijding van de personeelskredieten

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput en minister van Begroting Sophie Wilmes een ontwerp van omzendbrief goed rond de federale monitoring van het risico op overschrijding van de personeelskredieten.

* Uitvoering Europese verordening over afwikkelingsvergoedingen voor betalingstransacties gebaseerd op kaarten

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Economie en Consumenten Kris Peeters een voorontwerp van wet goed dat bepaalde wijzigingen aanbrengt aan een aantal boeken van het Wetboek van economisch recht.

* Toegang tot de data van de permanente steekproef van sociaal verzekerden voor het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed dat aan het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid toegang geeft tot de data van de permanente steekproef.

* Deelname van Defensie aan de operatie Resolute Support verlengd

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput akkoord met de verlenging van de inzet van een 70-tal militairen aan de NAVO-opdracht Resolute Support in Afghanistan tot eind 2016.

* Deelname van Belgische militairen aan EU-trainingsmissie in de Centraal-Afrikaanse Republiek

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput de deelname van Belgische militairen goed aan de Europese trainingsopdracht in de Centraal-Afrikaanse Republiek van juli tot december 2016.

* Wijzigingen over de toekenning van het recht op juridische tweedelijnsbijstand

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de voorwaarden bepaalt voor de toekenning van de volledig of gedeeltelijk kosteloze juridische tweedelijnsbijstand en rechtsbijstand.

* Voorontwerp van wet met diverse financiele bepalingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een voorontwerp van wet goed met diverse financiele bepalingen.

* Verbetering van de bijzondere opsporingsmethoden en gegevensverzameling inzake internet en telecommunicaties - tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens in tweede lezing een voorontwerp van wet goed over de verbetering van de bijzondere opsporingsmethoden en bepaalde onderzoeksmethoden met betrekking tot internet, elektronische communicatie en telecommunicaties.

* Uitbreiding van het Tax Shelter-stelsel tot podiumwerken

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een voorontwerp van wet goed over de vrijstelling van inkomsten die worden geinvesteerd in een raamovereenkomst voor de productie van een podiumwerk.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden