Teams Swalmen en Maasniel kampioen 'Wijkvoetbal Roermond 2016'

Woensdag 29 juni jl. zijn de wijkvoetbalteams van Swalmen en Maasniel kampioen geworden tijdens de finale van 'Wijkvoetbal Roermond 2016'. De finale werd gespeeld op het grasveld aan de Dominee Hoogendijkstraat en werd georganiseerd door Sportservice Roermond.

De afgelopen weken vonden verschillende voorrondes plaats. In de wijken Donderberg, 't Veld, Swalmen, Kemp, Maasniel en Herten hebben teams op woensdagmiddag tegen elkaar gespeeld. Er werd gespeeld in twee categorieen, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar. De winnaar van iedere voorronde
vertegenwoordigde zijn wijk in de finale. Het publiek zag na de wedstrijden de volgende eindstanden van het wijkvoetbaltoernooi op het scorebord:

Wijkvoetbalteams Swalmen en Maasniel

Wethouder IJff: `Dit toernooi met haar voorrondes heeft de jeugd weer eens laten zien hoe leuk sporten kan zijn. Bewegen is ook nog eens gezond! Bovendien zit er een sociaal element aan vast dat ik toejuich; het verbindt de mensen in de wijken van Roermond met elkaar, waardoor contacten tussen