Wegens succes herhaald: 'Challenge Digitale Innovatiekracht'


Nyenrode Business Universiteit biedt in september voor de tweede keer dit jaar het programma `Verzekeraars 2020: Challenge Digitale Innovatiekracht' aan. Nodig, want in de huidige veranderende wereld is innovatie noodzaak en wendbaarheid key. Maar hoe doe je dat?
Nyenrode heeft hiervoor, samen met het Verbond, het programma Verzekeraars 2020 ontwikkeld. Een samenhangend, praktijkgericht en vooral impactvol programma waarbij de veranderkracht van de deelnemende verzekeraars onder de loep wordt genomen. Het gaat over innovatie zelf, het `wat', maar
vooral ook over het `hoe'. De eigen situatie, plannen en ambities staan daarbij centraal. De course is onderdeel van de Innovatieagenda van het Verbond (zie kader).
Programma
Het programma is bedoeld voor iedereen die zich in de organisatie bezighoudt met innoveren en visie op de toekomst. Zij buigen zich in vijf dagen over vijf modules:
1. Setting the scene: wie wil je zijn en vanuit waar vertrek je?
2. Wat gebeurt er om ons heen?
3. Wat heb je nodig voor innovatie en hoe doe je dat?
4. Kun je succesvol innoveren?
5. Proof of the pudding: killer cases in de praktijk.
De eerste bijeenkomst vindt plaats op 26 september 2016. Meer weten? Kijk op de website van Nyenrode Business Universiteit.


Innovatieagenda
Deze course is onderdeel van de Innovatieagenda die het Verbond samen met TNO heeft opgesteld. Deze agenda bevat vijf actielijnen waarlangs verzekeraars concreet werk maken van innovatie. De course valt onder Actielijn 1: werken aan een cultuur van innovatie en verandering. Lees meer over de
Innovatieagenda.