Kasteelherenlaan geopend


Vanaf vrijdag 1 juli is de nieuwe Kasteelherenlaan geopend voor verkeer. Een verbinding die de stad Helmond nog beter bereikbaar maakt. De nieuwe weg gaat onderdeel uitmaken van de stedelijke verkeersring van Helmond en verbindt de Europaweg met de Heeklaan.

De aanleg van de Kasteelherenlaan moet bijdragen aan een betere verbinding door de stad Helmond. Geen wachttijden meer voor de spoorwegovergang bij de Cortenbachstraat en een snelle verbinding in Helmond West naar de hoofdwegen. Daarnaast wordt de overlast minder nu de auto's in gelijkmatige
snelheid langsrijden, in plaats van met draaiende motor stilstaan voor het spoor.

Feestelijke opening

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de aanleg van de Kasteelherenlaan en de nieuwe onderdoorgang onder het spoor. De weg is nu zo goed als klaar en is donderdag 30 juni door gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Brabant, wethouder Erik de Vries van gemeente Helmond en
regiodirecteur ProRail Ines Plasmans feestelijk geopend. De nieuwe weg kan nu bijdragen aan een prettige doorstroom door de stad.

Naam spoortunnel

De nieuwe naam van de tunnel onder het spoor is Mahatma Ghandi. Alle grote tunnels en onderdoorgangen in Helmond zijn vernoemd naar wereldleiders. Op een van de wanden is een grote versie van de handtekening te zien.