Première van Geisha’s Miracle van Jija Sohn, Moving Forward winnaar, tijdens ITs Festival is gestart

Première van Geisha’s Miracle van Jija Sohn, Moving Forward winnaar, tijdens ITs Festival is gestart.

Amsterdam, 1 juni 2016 – Jija Sohn, winnaar van Moving Forward 2015, zal de uitkomst van haar traject presenteren tijdens de afsluiting van het ITs Festival op 30 juni in Dansmakers Podium. Dit voorjaar ontwikkeld Jija haar voorstelling bij de Moving Forward partners DansBrabant, Dansateliers en Dansmakers Amsterdam.

Geisha’s Miracle

In Geisha’s Miracle nodigt een drietal Aziatische performers ons uit om hun universum te ervaren; glimmend en blauw, licht en wit. Zij nemen je mee naar een plaats tussen leven en dood. Een plaats tussen een transformatieve realiteit en een fontein van verbeelding. Geisha’s Miracle is een synesthetische, fysieke ervaring, die zich uitstrekt tot de perceptie van het publiek. Het surrealistische visuele en muzikale landschap spreekt niet alleen de ratio, maar ook de irrationele kanten van ons zijn aan, en nodigt je uit je onder te dompelen in de absurditeit.

Jija Sohn (1982 - Kyoto, Japan) onderzoekt hoe emotionele of vormloze materie te communiceren met dans en beweging, om zo de kloof tussen verschillende culturen te overbruggen, tussen jezelf en de ander. Ze is geïnteresseerd in de vraag hoe de culturele diversiteit kan worden omgevormd tot een universele waarde, en zoekt naar de kern van de menselijke ervaring.

Over Moving Forward

Moving Forward is een residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam, Dansgroep Amsterdam in samenwerking met het ITs Festival. Moving Forward is een samenwerking met de Moving Futures partners Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met dit traject wordt één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf een unieke kans geboden zich gedurende een jaar lang te ontwikkelen en wegwijs te maken in het professionele Nederlandse dansveld. Het traject biedt een vruchtbare overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk.

Na afloop van de première van Geisha’s Miracle zullen de genomineerden van Moving Forward 2016 worden aangekondigd. Zij zullen zich aan de Moving Forward jury presenteren in november 2016 in Dansmakers Podium.

Première Geisha’s Miracle - Jija Sohn

30 juni, 17:00u. Dansmakers Podium, i.h.k.v. ITs Festival (première)

1 juli, 20:30u. Dansmakers Podium

Meer informatie www.dansmakers.nl

Kaartverkoop: Tickets voor 30 juni 17:00u. Tickets voor 1 juli 20:30u.