juli - eind 2016: versmalling A6 richting Lemmer

8 juli - eind 2016: versmalling A6 richting Lemmer

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 30 juni 2016- Laatste update: 30 juni 2016 09:48 uur

Vanaf 8 juli vinden werkzaamheden plaats op de A6 om het nieuwe knooppunt Joure te kunnen aanleggen. Vanuit Joure richting Lemmer, tussen de rotonde en Scharsterbrug, worden de rijstroken versmald en geldt een aangepaste maximumsnelheid van 70 km/u.

Er blijven gewoon 2 rijstroken beschikbaar. Eerder werden al de rijstroken vanuit Lemmer versmald. Dit is nodig om het werkverkeer de ruimte te bieden om het nieuwe knooppunt aan te leggen. De aanpassing blijft naar verwachting tot eind dit jaar van kracht.

Werkzaamheden

De werkzaamheden rondom de aanleg van Knooppunt Joure zijn volop aan de gang. Gebr. Van der Lee is in januari al begonnen met het verdiepen van de Langwarder Wielen. Het zand dat hierbij vrijkomt, wordt met buizen naar het zanddepot bij Joure getransporteerd. Naast de rijksweg zijn de zandophogingen duidelijk zichtbaar. Binnenkort start de voorbereiding voor de aanleg van de fly-overs van en naar Sneek. Daarom worden de rijstroken op de snelweg versmald zodat er ruimte ontstaat voor het werkverkeer en om te bouwen. Het verkeerssysteem wordt in ongeveer een week opgebouwd.

Knooppunt Joure

De grote rotonde bij Joure maakt plaats voor een doorgaande verbinding tussen de A6 en de A7 (Lemmer-Heerenveen). Ten westen van Joure komt een ongelijkvloerse kruising van en naar Sneek. Bij het project hoort ook het verdiepen van de Langwarder Wielen (in samenwerking met het Friese Merenproject) en de aanpak van de entree van Joure inclusief een ovonde, busstation en carpoolterrein.

Files, ongevallen en sluipverkeer

De grote rotonde bij Joure is nu vooral een knelpunt dat zorgt voor files en ongevallen. Bovendien hebben omliggende dorpen veel last van sluipverkeer dat de rotonde wil mijden. Met het nieuwe knooppunt verbetert de bereikbaarheid van Fryslan, de verkeersveiligheid bij Joure en de leefbaarheid in de dorpen.

3 overheden, 1 doel

Rijkswaterstaat, provincie Fryslan en gemeente De Fryske Marren werken samen in een bestuurlijke alliantie. Elke partij heeft een eigen verantwoordelijkheid binnen het project. Uiteindelijk hebben zij een gezamenlijk doel, namelijk een sterk, veilig en bereikbaar Fryslan.