Rijkswaterstaat gunt project A27/A1 voorlopig aan 3Angle

Rijkswaterstaat gunt project A27/A1 voorlopig aan 3Angle

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 30 juni 2016- Laatste update: 30 juni 2016 11:35 uur

Rijkswaterstaat wil de uitvoering van het project A27/A1 gunnen aan 3Angle. Dit is een combinatie van Heijmans, 3i Investments en Fluor.

Als er geen bezwaren binnenkomen, is de gunning definitief. 3Angle wordt dan verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren van het werk en de eerste 25 jaar ook voor het onderhoud.

Het project omvat de verbreding van de A1 tussen Eemnes en de aansluiting Bunschoten - Spakenburg van tweemaal 2 rijstroken naar tweemaal 4 rijstroken, de verbreding van de A27 van Utrecht-Noord tot knooppunt Eemnes met in beide richtingen een extra rijstrook en een spitstrook tussen Utrecht-Noord en Bilthoven. Ook worden de aansluitingen Hilversum en Bilthoven aangepast. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2017 en duren tot medio 2019.

Combinatie prijs en kwaliteit

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze aanbesteding op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel Economische Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) genoemd. EMVI helpt om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. Rijkswaterstaat heeft de plannen van de marktpartijen beoordeeld op de criteria 'tevreden weggebruiker', 'omgevingsbewustzijn', 'oog voor natuurwaarden' en 'duurzaamheid'. Zo heeft Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd om met oplossingen te komen voor bijvoorbeeld het beperken van de hinder tijdens de bouw voor omwonenden en weggebruikers.