Terrorist vermoordt slapend meisje van 13

in Israel / by Elise Friedmann / on 30/06/2016 at 11:48 / Tags: nederzettingen, Palestijnen, Terrorisme, Westbank

Yafa Ariel, een meisje van 13, is vanmorgen terwijl zij lag te slapen vermoord door een 17-jarige Palestijn. Hij drong Kiryat Arba binnen, brak in in haar ouderlijk huis en viel op het meisje aan met een mes. Zij overleed aan de vele verwondingen die hij haar toebracht. Een Israelische nieuwssite publiceerde een foto van haar slaapkamer, een waar bloedbad.

De terrorist verwondde ook een bewaker, die hem dood wist te schieten.

In Israel is geschokt gereageerd. Veel mensen kenden het gezin. Het meisje was lid van een dansgroep en had gisteravond nog een optreden in Jeruzalem. Haar vader Amichai is een neef van Uri Ariel, de minister van Landbouw, en heeft een wijnmakerij.

De aanvaller is geidentificeerd als de 17-jarige Muhammad Taraireh uit het nabij gelegen dorp Bani Na'im. Hij klom vanmorgen over het hek rond de nederzetting en brak in een daar vlakbij gelegen huis in. Daar richtte hij zijn steekpartij aan, waaraan zijn 13-jarige slachtoffer later overleed. Zij werd vervoerd naar het Shaare Zedek ziekenhuis, maar de artsen konden niets meer voor haar doen.

Intussen was er alarm geslagen bij de bewaking van het dorp, die op zoek ging naar de indringer. De dader viel daarop een 31-jarige bewaker aan; die slaagde erin hem dood te schieten. De bewaker zelf wordt in het ziekenhuis behandeld aan zijn wonden. De dader is een familielid van de man die in maart met een auto op mensen inreed, ook in Kiryat Arba. Het leger heeft het dorp afgesloten voor onderzoek.