Subsidieregeling verduurzamen schoolgebouw in maak

In een gezond en duurzaam schoolgebouw leren kinderen beter, is er minder ziekteverzuim en zijn de exploitatielasten lager. Daarom bereidt de overheid een subsidieregeling voor die schoolbesturen helpt bij de verduurzaming van hun schoolgebouwen. Er is ruimte voor ongeveer 150 aanvragen en de subsidie zal naar verwachting in het najaar van 2016 beschikbaar worden gesteld.

Met de subsidieregeling kunnen schoolbesturen een externe adviseur inschakelen. Het betreft cofinanciering, dus ook van de schoolbesturen zelf wordt een bijdrage gevraagd. De subsidie is naar verwachting in het najaar van 2016 beschikbaar. Deze zomer direct met de voorbereiding aan de slag? Lees in het themadossier van de Green Deal Scholen welke stappen nu gezet kunnen worden.

Ambassadeur uitnodigen

De Green Deal Scholen is een samenwerkingsverband dat kennis over verduurzaming van schoolgebouwen bundelt. Daarnaast reikt het hulpmiddelen aan en brengt het partijen samen om van elkaar te leren. Diverse schoolleiders en huisvestingsverantwoordelijken zijn al ambassadeur van de Green Deal Scholen. Nodig gerust een ambassadeur uit om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Of stel direct een vraag aan de onafhankelijke deskundigen van de helpdesk Green Deal Scholen via tel. 085 -303 26 02.