Nieuwe aanbieder mobiel parkeren


Nieuwe aanbieder mobiel parkeren

Mobiel parkeren is een manier om te parkeren zonder dat u bij een parkeerautomaat hoeft te betalen. U krijgt dan geen parkeerkaartje meer. De parkeercontroleur kan aan uw kenteken zien of u heeft betaald.

Om van deze dienst gebruik te kunnen maken, dient u zich te registreren bij een aanbieder van mobiel parkeren (ANWB Parkeren, Park-line, Parkmobile, SMS Parking, Yellowbrick of MyOrder).

In Roermond was het al langer mogelijk om via een mobiel parkeren app uw parkeergeld te betalen. Inmiddels is ook de app MyOrder aan het aanbod toegevoegd. Het voordeel van mobiel parkeren is dat u geen contant geld meer nodig heeft, niet in de rij voor de automaat hoeft te wachten en alleen
de tijd betaalt die u daadwerkelijk heeft geparkeerd.

Hoe werkt het?

Parkeer uw auto en meld u aan via de app van uw keuze. Het kenteken van uw auto staat dan geregistreerd in de database van de provider. De parkeercontroleur kan dan aan uw kenteken zien of u heeft betaald.

Bij terugkomst meldt u zich weer af bij uw provider. Op die manier betaalt u alleen de tijd die u daadwerkelijk geparkeerd heeft, eventueel aangevuld met de transactiekosten van uw provider Let op: op sommige plaatsen geldt een maximale parkeerduur. U wordt dan automatisch afgemeld wanneer de
maximale parkeerduur is verstreken. Let bij het parkeren dus goed op of er een maximale parkeerduur geldt.

Aan het einde van de maand wordt het parkeergeld van uw rekening afgeschreven. U betaalt dit aan de provider bij wie u een abonnement heeft afgesloten. De provider betaalt het parkeergeld van alle abonnementen vervolgens aan de Gemeente Roermond.

* Meer informatie over mobiel parkeren