Roze lintje borstkankerzorg voor LUMC

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft ook dit jaar weer een roze lintje ontvangen voor goede borstkankerzorg. Borstkankervereniging Nederland kent deze lintjes jaarlijks toe. Ieder jaar scherpt de vereniging haar criteria voor het behalen van het lintje aan. Het LUMC voldoet dit jaar wederom aan de normen die BVN stelt voor patientgerichte borstkankerzorg.

Het LUMC krijgt het lintje voor de zesde keer. Verpleegkundig specialisten Elly Krol-Warmerdam en Gemma Ranke van de mamma-polikliniek laten weten heel blij te zijn met het roze lintje! "Als team streven we ernaar de best mogelijke zorg aan onze patienten te geven en het roze lintje is daar een bevestiging van."

Snel duidelijkheid

Binnen drie dagen na verwijzing heeft u een afspraak voor sneldiagnostiek op de mammapoli van het LUMC. We streven zelfs naar een afspraak binnen een werkdag. U heeft dan diezelfde dag de uitslag van de onderzoeken en dat betekent voor de meeste patienten de zekerheid of de afwijking in uw borst goed-, of kwaadaardig is. En fijn om te weten, u hebt als patient op de mamma-polikliniek een aanspreekpunt gedurende het hele traject van onderzoek en behandeling.

De BVN scherpt jaarlijks de criteria aan om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen hun zorg steeds beter inrichten vanuit het perspectief van de patient. Door het verzamelen van patientervaringen op landelijk niveau krijgt het ziekenhuis zelf ook inzicht in deze zorg en kan het bekijken welke verbeteringen mogelijk zijn.

Ervaring patient

Borstkankervereniging Nederland (BVN) behartigt de belangen van patienten met borstkanker. Om patienten inzicht te geven in de borstkankerzorg in de verschillende ziekenhuizen heeft de BVN de Monitor Borstkankerzorg ingezet. Patienten kunnen op de Monitor zien welke ziekenhuizen werken volgens de criteria van de vereniging. Hierbij is ook het oordeel van de patient meegenomen, samen met de informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen.

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.