Rommelig begin van de maandagochtendspits


4 juli 2016, 07:14

De laatste maandagochtend voordat in de eerste regio van ons land de zomervakantie begint verloopt nogal rommelig.

Zo staat er op de A2 richting Amsterdam een vrachtwagen met pech bij Maarssen die daar de rechterrijstrook blokkeert. Dit zorgt ervoor dat het overige verkeer stil staat over 6 kilometer tussen knooppunt Oudenrijn en Maarssen en hierdoor meer dan 20 minuten extra reistijd nodig heeft.

In het zuiden van het land gebeurde een aanrijding met 5 personenauto*s op de A2 van Maastricht naar Eindhoven bij Valkenswaard. De linkerrijstrook is daar dicht waardoor de vertraging daar oploopt tot meer dan een half uur.

Op de A4 van Rotterdam naar Den Haag botsten een vrachtwagen en een personenauto bij Rijswijk.

Het gevolg daarvan is 4 kilometer file doordat er 2 rijstroken dicht zijn, de vertraging daar is meer dan 20 minuten voor het overige verkeer.

Na een aanrijding op de A6 van Heerenveen naar Joure staat er file voor het knooppunt Joure, de vertraging loopt daar op.

Automobilisten die vanochtend van het westen naar het oosten reizen kunnen hinder ondervinden van de laagstaande (opkomende) zon.

Op het spoor is het in het zuiden van het land ook kommer en kwel. Door uitgelopen werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven, de vertraging is meer dan een uur.

Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe moeten reizigers ook rekening houden met een vertraging van ongeveer een uur. Door een defect aan het spoor rijden er daar minder treinen.

Update 07:30 uur

Op de A2 bij Valkenswaard is de file gegroeid naar 9 kilometer. Verkeer richting Eindhoven kan beter omrijden via Venlo over de A73 en de A67.

Op de A4 bij Rijswijk zijn net alle rijstroken vrij gegeven, er staat nog een file van 4 kilometer met ongeveer een kwartier oponthoud.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID