Gemeente Oldambt verkoopt vastgoed


Gemeente Oldambt verkoopt vastgoed

04 juli 2016
De gemeente Oldambt heeft momenteel zes gebouwen te koop. Het betreft het gemeentekantoor, twee scholen en een gymzaal Scheemda, het Rozenpaviljoen in het Rosarium en de voormalige kokerschietbaan in Winschoten. Het gemeentekantoor in Scheemda is te koop omdat de gemeente alle medewerkers wil
onderbrengen en concentreren in de gebouwen in Winschoten. De twee scholen en de gymzaal in Scheemda komen vrij vanwege de bouw van een brede school aan de Kanaalweg die binnen afzienbare tijd start.

Rozenpaviljoen en schietbaan

Het Rozenpaviljoen in het Rosarium van het Stadspark in Winschoten wordt momenteel verhuurd. Het paviljoen is al vele jaren in gebruik is als grand cafe en restaurant. De gemeente acht het niet langer wenselijk vastgoed met een horecabestemming in haar bezit te hebben.

De voormalige kokerschietbaan aan het Zuiderveen 49a in Winschoten staat al vele jaren leeg. Door dit gebouw met het bijbehorende perceel te koop aan te bieden voor het symbolische bedrag van EUR 1,00, hoopt de gemeente dat iemand voor het gebouw een nieuwe bestemming weet te vinden.

Scholen Scheemda

Bij de te koop staande scholen in Scheemda gaat het OBS Jaarfke (met een gymzaal) en de Eexterbasisschool. De reden dat deze schoolgebouwen te koop worden aangeboden is dat beide scholen, samen met CBS Annewieke, opgaan in de brede school aan de Kanaalweg. De gemeenteraad heeft recent de
benodigde financiele middelen beschikbaar gesteld, zodat de bouw van het nieuwe schoolgebouw kan starten. Volgens de huidige planning zal de brede school eind 2017 in gebruik worden genomen.

De verkoop van het gemeentelijke vastgoed liep de afgelopen jaren redelijk goed. Inmiddels zijn de peuterspeelzaal Oostwold, OBS De Tichel in Oostwold en de Meester Sportelschool in Nieuw Scheemda verkocht.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over het vastgoed is te vinden op de gemeentelijke website op de pagina 'Vastgoed te koop'.

Tags:
persbericht