Raadsvergadering 7 juli - gemeente Oldebroek


Op donderdag 7 juli vergadert de raad. De raadsvergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis.

Agenda

Op de agenda staat het volgende:

* Beediging van dhr. M. Tamse als lid van de rekenkamercommissie.

De volgende onderwerpen zijn ter bespreking en staan op de agenda:

* Vaststelling cooerdinatieregeling windmolenpark Hattemerbroek. De cooerdinatieregeling is een instrument om de besluitvorming te zijner tijd over bestemmingsplan, planMER (milieueffectrapportage) en (omgevings)vergunningen gezamenlijk te laten lopen voor een snelle en overzichtelijke
procedure.
* Privatisering zwembad De Veldkamp. Het voorstel is om de exploitatie van het zwembad over te dragen aan Sportfondsen Nederland. Deze overdracht en het bijbehorende sociaal plan hebben financiele gevolgen voor de gemeente, waarover een raadsbesluit wordt gevraagd.
* Vaststelling Woonvisie 2016-2020. In de woonvisie zijn de ambities, doelstellingen en beleid vastgelegd voor het wonen in de gemeente. De woonvisie vormt tevens de basis voor het maken van prestatieafspraken met de woningcorporaties.
* Jaarverslag en jaarrekening 2015 (korte beschouwing van de fracties; vaststelling en wijziging begroting). In het jaarverslag en de jaarrekening legt het college verantwoording af van het gevoerde beleid en de besteding van de gemeentelijke gelden.

De volgende onderwerpen staan op de lijst van voorstellen die zonder bespreking bij hamerslag worden afgedaan:

* Afgeven verklaring van geen bedenkingen voor bouwen kalverenstal, aanleggen verharding en plaatsen mestsilo op het perceel Groote Woldweg 75B in Oosterwolde.
* Afgeven verklaring van geen bedenkingen voor bouwen van drie vrijstaande woningen met garage op het perceel Zuiderzeestraatweg 171 in Oldebroek.
* Vaststellen bestemmingsplan `Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A'.
* Instemmen met projectplan gebiedsvisie 'Maatschappelijk Centrum Wezep' en beschikbaar stellen krediet.
* Verlenen van toestemming voor wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Noord- en Oost-Gelderland.
* Kennisnemen van de financiele stukken Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG; Jaarstukken 2015, Kadernota 2016-2020, Programmabegroting 2017-2020), besluiten om geen zienswijze in te dienen en wijzigen van de begroting.
* Beschikbaar stellen van EUR 59.244,- voor kwijtschelding geldlening Stichting Multifunctioneel Centrum Wezep.
* Vaststellen Transformatieagenda huiselijk geweld en kindermishandeling 2016-2019.
* Vaststellen Veranderagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang 2016-2019.
* Kennisnemen van de jaarstukken 2015 Regio Noord Veluwe (RNV), instemmen met de conceptbegroting 2017 RNV en wijzigen van de begroting.

Bekijk hier de agenda en de bijbehorende stukken. De vergaderstukken liggen ook ter inzage in de informatiehoek in het gemeentehuis tijdens openingsuren.

Uitzendig raadsvergadering

U kunt de raadsvergadering rechtstreeks volgen via internet. Op de dag van de raadsvergadering vindt u op de startpagina van www.oldebroek.nl/gemeenteraad bij het onderdeel `nieuws' een item `live beluisteren raadsvergadering'. Dit item leidt direct tot het scherm van de geluidsuitzending. De
uitzending start automatisch om 19.30 uur start bij aanvang van de vergadering. Het is ook mogelijk om (een deel van) de vergadering later te beluisteren.

Voor vragen over de vergadering kunt u terecht bij Hans Tabak, de griffier van de gemeenteraad, tel. 14 0525.