Pogingen ontvoering Crooswijk in Opsporing Verzocht


Pogingen ontvoering Crooswijk in Opsporing Verzocht

Laatste update:
04-07-2016 | 14:21

Rotterdam - Woensdag 6 april vonden er in de Rotterdamse wijk Crooswijk twee pogingen tot ontvoering plaats, een op de Schapendreef en tegelijkertijd een op het Ooienpad. De politie vermoedt dat deze twee zaken met elkaar te maken hebben. De politie is op zoek naar getuigen. Daarom besteedt
het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdag 5 juli aandacht aan deze zaak.

Anniko van Santen - Opsporing Verzocht Anniko van Santen - Opsporing Verzocht

In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april, omstreeks 2.00 uur 's nachts werden de slachtoffers, neven van elkaar, met de auto afgezet door een vriend. Het ene slachtoffer ging naar de woning aan de Schapendreef en de ander naar een woning aan het Ooienpad.

Schapendreef

Toen het slachtoffer de woning aan de Schapendreef binnen kwam, werd hij opgewacht door twee gemaskerde, in het donker geklede mannen die hem bedreigden met vuurwapens. Het slachtoffer werd door de mannen mishandeld en geboeid en mee naar buiten genomen.

Ooienpad

Tegelijkertijd stond het andere slachtoffer in de portiek aan het Ooienpad toen twee mannen in politieuniform met gericht vuurwapen op hem af kwamen. De nepagenten droegen bivakmutsen en probeerden hem te overmeesteren. Er ontstond een worsteling waarbij een van de daders door een ruit in de
portiek werd geduwd. De daders vluchten weg in de richting van een donker busje en reden weg in de richting van de Schapendreef.

Poging verijdeld door politie

Getuigen hoorden gegil vanaf het Ooienpad en alarmeerden de politie. Op weg naar deze melding zagen agenten op de Schapendreef drie vechtende mannen met bivakmutsen. De aanrijdende politiemensen gingen hier op af, waarop twee mannen weg renden en zij de derde man richting de agenten duwden.
Dit bleek het geboeide slachtoffer van de poging ontvoering van de Schapendreef.

Zwarte BMW

Een van de agenten zette de achtervolging in maar trof de wegrennende mannen niet meer aan. Wel werd een geladen vuurwapen gevonden en lieten de daders een zwarte BMW achter met valse kentekenplaten. Deze bleek in de nacht van 5 op 6 maart gestolen te zijn op de Klaverstraat in Rotterdam-Zuid.

Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht een reconstructie en nog meer feiten in deze zaak. De uitzending van Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 5 juli om 20.30 uur op NPO1 en wordt herhaald op NPO2 op woensdag 6 juli om 11.40 uur. Ook is het item vanaf dinsdag online terug te kijken via
www.opsporingverzocht.nl.

Ook in Opsporing Verzocht

In de uitzending van 5 juli zitten meer zaken uit de eenheid Rotterdam waaronder de overval op een supermarkt aan de Hoekenessestraat in Dordrecht waarbij een klant een foto maakt van de overvaller die daarop zijn vuurwapen op haar richt en de trekker overhaalt. Gelukkig lost het wapen geen
schot en raakt niemand gewond. Ook blikken we in de uitzending terug op de brand in de Gruttostraat en de liquidatie van Chafik Zidane in de Ameidestraat afgelopen februari.