OM eist 18 jaar cel voor moord in Huijbergen


4 juli 2016 - Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie 18 jaar celstraf geeist tegen de mannen die terecht staan wegens betrokkenheid bij de moord op een 37-jarige man in 2014 in Huijbergen.

Twee van hen zijn met name betrokken geweest bij de voorbereiding en de planning van de moord, twee zijn daadwerkelijk op de plaats delict in Huijbergen geweest.

De twee die bij de voorbereiding betrokken waren zijn woonachtig in Nederland, de twee anderen kwamen speciaal voor de moord uit het buitenland.

Tegen alle vier de mannen van 26, 32, 36 en 41 jaar is dezelfde straf geeist van 18 jaar op een na. Tegen hem is 19 jaar geeist. De 36-jarige verdachte moest zich ook verantwoorden voor onder andere hennepbezit.

De zaak kent nog twee zittingsdagen, dinsdag 5 juli en donderdag 7 juli.

Moord in Huijbergen

Op 22 februari 2014 werd het slachtoffer uit Huijbergen door kogels in het hoofd om het leven gebracht. Vier mannen zijn hiervoor aangehouden.

Overige feiten

Gedurende het onderzoek naar de moord is een verdenking wegens de grootschalige handel in verdovende middelen aan het licht gekomen. In dat gedeelte van het onderzoek werden vele verdachten aangehouden. Twaalf van hen dienen zich in het najaar voor die feiten te verantwoorden voor de
Meervoudige Kamer van de rechtbank.

Deel dit op

*