Persuitnodiging: Nederland veilig in Europa en de wereld

donderdag 30 juni 2016 09:38 Binnenland

Dit is een origineel bericht van VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland

De wereld is volop in verandering. Dat is geen ver-van-ons-bed show, maar raakt Nederlandse burgers en bedrijven direct. Ons land scoort hoog op het gebied van economie, innovatie, welvaart en de geluksbeleving van burgers, maar wordt tegelijkertijd ook geraakt door de internationaal breed levende gevoelens van ongenoegen, onzekerheid en xenofobie. Terwijl onze economie het juist moet hebben van verdere internationalisering, zien we de zorgen voor het internationale toenemen. Verschillende internationale ontwikkelingen wakkeren het gevoel van onveiligheid aan.

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland presenteerden eerder deze maand het investeringsprogramma NL Next Level, een agenda om Nederland perspectief te bieden op een aantal grote vraagstukken. Een belangrijkte pijler in dit programma is 'Nederland veilig in Europa en de wereld'. De internationale ontwikkelingen dwingen tot een visie hoe we de verworvenheden van vrede, veiligheid en vrijheid kunnen beschermen. De ondernemersorganisaties gaan de komende maanden daarover graag in debat met hun achterban en andere stakeholders. De aftrap daarvan vindt aanstaande maandag 4 juli plaats in de Malietoren in Den Haag. Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW en minister Jeanine Hennis-Plasschaert houden ieder een inleiding en gaan vervolgens in gesprek met aanwezige branches en bedrijven. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Onderwerpen die onder meer aan de orde komen, zijn de internationale machtsblokken in de wereld, de rol van de EU en hoe de EU ook een veiligheidszone moet zijn en wat dit alles betekent voor de Nederlandse defensie.

PROGRAMMA

15.30 uur Ontvangt

16.00 uur Opening en inleiding Hans de Boer

16.25 uur Korte introductiefilm Defensie

16.35 uur Inleiding minister Hennis-Plasschaert

16.55 uur Vragenronde

17.15 uur Borrel