Kamervragen VNL over de geheime moskeelijst van het kabinet

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie over de geheime moskeelijst van het kabinet.

1. Bent u bekend met het bericht `Kabinet weigert lijst moskeeen bekend te maken'*?

2. Klopt het dat er, ondanks eerdere ontkenningen, toch een lijst bestaat met moskeeen/islamitische organisaties die geld (zouden) ontvangen vanuit Saoedi-Arabie?

3. Zo ja, waarom is de Kamer jarenlang verkeerd geinformeerd en is deze informatie over buitenlandse financiering van moskeeen/islamitische organisaties niet gedeeld met het parlement?

4. Begrijpt u de woede en verbijstering van onze fractie dat het parlement, en daarmee de Nederlandse bevolking, op deze wijze is geschoffeerd?

5. In hoeverre bestaat er een afspraak tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Saoedische ambassade over organisaties die geld (zouden) ontvangen vanuit Saoedi-Arabie? En wat houdt die afspraak precies in?

6. Hoeveel moskeeen staan er op de lijst en om welke specifieke moskeeen/organisaties gaat het?

7. Hoe is het mogelijk dat geen enkele gemeente gesprekken voert over de financien van salafistische organisaties, terwijl dit wel een toezegging was van het kabinet?

8. Zijn er meer zaken mbt dit dossier die u achterhoudt of die niet kloppen?

9. Bent u bereid nog deze week alle beschikbare informatie (inclusief de lijst) naar de Kamer te sturen?

*http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2114825-kabinet-weigert-lijst-moskeeen-bekend-te-maken.html