Laatste baby Alrijne Leiden en eerste baby GeboorteHuis Leiden geboren

Op woensdag 29 juni kwam baby Aimee Dekker ter wereld. Aimee is de laatste baby die geboren werd in Alrijne Ziekenhuis Leiden. Zwangeren kunnen vanaf nu bevallen in GeboorteHuis Leiden, een samenwerkingsverband tussen Alrijne ziekenhuis, LUMC en de verloskundigen in de regio. Op vrijdag 1 juli is GeboorteHuis Leiden geopend. Daar werd op zaterdag 2 juli de eerste baby geboren, Lotte Marie Kleen.

Baby's Aimee (boven) en LotteAimee en Lotte luidden de officiele start in van GeboorteHuis Leiden, dat zich op de 7e etage van het LUMC bevindt. Naast de afdeling Neonatologie, voor baby's die extra intensieve zorg nodig hebben. In GeboorteHuis Leiden krijgen vrouwen en hun baby's alle mogelijke hulp tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Een team van onder meer gynaecologen, OK-personeel en verloskundigen staat dag en nacht paraat om zwangeren zorg te geven.

Bevallen in Alrijne

Bevallen in Alrijne Ziekenhuis Leiden is sinds 1 juli niet meer mogelijk. Op de locatie Leiderdorp van Alrijne ziekenhuis kunnen vrouwen nog wel bevallen, namelijk in het nieuwe Moeder en Kind Centrum. De poliklinieken Verloskunde van Alrijne ziekenhuis blijven open op de locaties Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Hier kunt u terecht voor poliklinische zorg. De poliklinieken Verloskunde van GeboorteHuis Leiden bevinden zich in Alrijne Ziekenhuis Leiden en het LUMC.

Informatieavonden

Benieuwd waar je gaat bevallen en hoe de zorg in GeboorteHuis Leiden er uitziet? Kom dan naar een van de informatieavonden. Een verpleegkundige, lactatiekundige, verloskundige en een gynaecoloog staan op deze avonden klaar om precies uit te leggen wat je kunt verwachten tijdens en na de bevalling.

De informatieavonden vinden plaats op:

* 12 juli

* 9 augustus

* 6 september

* 11 oktober

* 8 november

* 13 december

De avonden zijn in collegezaal 4 in het hoofdgebouw van het LUMC (Albinusdreef 2, Leiden) en starten om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.