Informatiemiddag haardhout: NTA gewenst? - NEN

Donderdag 30 juni 2016 organiseerde NEN van 13:00 uur tot 16:00 uur een informatiemiddag over het opstellen van kwaliteitseisen voor haardhout.

De afgelopen jaren is veel onderzoek verricht naar de uitstoot van stookhout, waarbij de uitslagen aantonen dat er spoedig iets moet gebeuren. De problematiek rondom het stoken van hout komt onder andere door onjuist stookhout, onjuist stookgedrag en onwetendheid van de houtstoker.

Stookhout

Uit de informatiemiddag bleek dat het opstellen van een Nederlandse technische Afspraak (NTA) gewenst is. Er is vraag naar kwaliteitseisen voor stookhout op korte termijn.

Vastgelegde kwaliteitseisen voor stookhout geeft de consument duidelijkheid, herkenbaarheid en de zekerheid dat het product aan bepaalde eisen voldoet. Tevens kan het gebruikt worden voor promotie, om het imago van het bedrijf te ondersteunen en dient het als bewijsstuk voor bedrijven en

groothandel dat hun product verantwoord is.

Sprekers tijdens de informatiemiddag waren Taco in het Veld (Masterfire) en Gert Kooij (Sfeerverwarmingsgilde).

Meer informatie

Voor vragen over de informatiemiddag of over het normalisatieproces, kunt u contact op nemen met Micha de Jong, consultant Energy, (015) 2 690 416 of energy@nen.nl.