Politie rolt hennepkwekerij op


Politie rolt hennepkwekerij op

Laatste update:
05-07-2016 | 08:25

Tiel - De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Inundatiedijk Zuid in Tiel. Er werden in de woning 168 planten aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er vermoedelijk sprake zou zijn van een hennepkwekerij. De politie hield de
59-jarige bewoner aan.

De kwekerij werd ontmanteld door de Domeinen en alles werd vernietigd. De politie doet verder onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven
draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Wat doet de politie eraan?

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:* Aanwezigheid van hennepgeur.
* Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
* Constant zoemend of ronkend geluid.
* Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

2016320098