Man overleden na steekincident in Oost


Man overleden na steekincident in Oost

Laatste update:
05-07-2016 | 08:51

Amsterdam - Een 23-jarige Amsterdammer is maandagmiddag 4 juli overleden na een steekincident op straat.

Even na 15.00 uur kwam bij de meldkamer een telefoontje binnen over een man die gewond was geraakt bij een steekincident op de hoek van het Kastanjeplein met de Tweede Oosterparkstraat. Het slachtoffer werd ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht waar hij is overleden.

De verdachte is gevlucht en naar hem wordt gezocht. Wat er voorafgaand aan het steekincident precies is gebeurd, is op dit moment niet duidelijk.

Signalement

Van de verdachte is het volgende signalement bekend: lichtgetinte man van 20-30 jaar oud, met zwart haar en gekleed in een babyblauw trainingspak, vermoedelijk van FC Barcelona.

Na de melding van het steekincident is de politie direct een uitgebreid onderzoek gestart. Burgernet werd ingeschakeld om buurtbewoners te bereiken. Forensische Opsporing doet onderzoek op de locatie. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest. Informatie kan worden
doorgegeven via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000 en mensen kunnen informatie digitaal doorgeven via het onderstaande tipformulier.