Prinses Laurentien reikt Toet Toet, het ANWB Achterbankboekje uit (2..


27 juni 2016

Prinses Laurentien en Frits van Bruggen, de hoofddirecteur van de ANWB, gaven op woensdag 29 juni om 10.00 uur de eerste editie van Toet Toet!, het ANWB Achterbankboekje aan de kinderen van groep 7 van de Paschalisschool in Den Haag aan.

Deze kids maken deel uit van de Raad van Kinderen, die de ANWB van advies dient. Zij kwamen zelf met het idee voor een kampioen speciaal voor kinderen die met hun ouders met de auto op vakantie gaan.

In Toet Toet staan spelletjes, puzzels en quizjes die het verblijf op de achterbank een stuk aangenamer maken op weg naar de vakantiebestemming. Het boekje gaat samen met de Kampioen begin juli op de bus naar 500.000 ANWB-leden met kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar.
Belangstellende leden kunnen een exemplaar ophalen bij een van de ANWB-winkels.

De Raad van Kinderen is een initiatief van prinses Laurentien en haar Missing Chapter Foundation en Unicef. Deze organisaties vinden het belangrijk dat kinderen meedenken over de toekomst met grote Nederlandse bedrijven. De kinderen hebben advies gegeven over de vraag `wat kan de ANWB doen om
een zinvolle bijdrage te leveren aan Nederland'.