Oproep getuigen: beroving van geld en poging diefstal van fiets


Oproep getuigen: beroving van geld en poging diefstal van fiets

Laatste update:
05-07-2016 | 10:51

Delft - Op de Zusterlaan beroofden twee mannen op maandag 4 juli om 11.45 uur een 57-jarige man uit Sleen. Bij het vluchten probeerden zij een fiets te stelen en mishandelden de eigenaresse. De recherche onderzoekt de zaken en zoekt getuigen.

De man uit Sleen had een afspraak gemaakt om een product te kopen. In de Zusterlaan sprak een onbekende man het slachtoffer aan en vertelde dat hij een afspraak met hem had. Na enige tijd kwam er nog een onbekende man bij het tweetal staan. De twee mannen beroofden vervolgens het slachtoffer
van een geldbedrag dat hij contant bij zich had om de aankoop te doen. De verdachten renden weg in de richting van de Ezelsveldlaan. Bij de Sebastiaansbrug liepen zij vervolgens in de richting van de Nieuwelaan. Hier stond een 41-jarige Delftse met haar fiets. De mannen probeerden haar fiets
te stelen. De vrouw liet niet los en kreeg een klap in haar gezicht. Toen zij nog niet los liet en begon te gillen, gaven de mannen het op. Zij renden vervolgens verder in de richting van de Oostpoortbrug.

Signalement

De slachtoffers van beide incidenten gaven hetzelfde signalement op van de daders.

Verdachte 1:
Man tussen de 23 en 26 jaar van Noord-Afrikaanse afkomst met een fors postuur en zwart kort krullend haar. Hij droeg een rood t-shirt met een blauwe bodywarmer en een lichtblauwe spijkerbroek.

Verdachte 2:
Man tussen de 23 en 26 jaar van Noord-Afrikaanse afkomst met een fors postuur en donker haar. Hij droeg een zwart trainingspak en witte schoenen.

Tips? Bel de politie

Bent u getuige geweest van deze beroving of diefstal? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.