5000e Haarlemse BUUV'er


* 5 juli 2016

Maandag 4 juli heeft wethouder Jur Botter de 5000e deelnemer van BUUV in het zonnetje gezet. Darrel, een jongeman van 20 met de spierziekte multiple sclerose(MS) heeft zich recent bij BUUV ingeschreven in de rubriek `gezelschap'. Hij is op zoek naar contact met andere mensen en hoopt op
reacties om samen iets leuks te ondernemen. Dat mag van alles zijn, hij houdt bijvoorbeeld van muziek (spelen), wandelen, talen leren en Kung Fu.

Sociale Buurtmarktplaats

BUUV is al enige jaren de sociale buurtmarktplaats voor en door bewoners. Haarlemmers worden gestimuleerd elkaar vaker te helpen in het dagelijks leven zonder dat daar direct iets tegenover staat. Het gaat bij BUUV om diensten die bewoners vrijwillig voor elkaar kunnen doen, zoals koken, een
taal leren, samen iets ondernemen, gezelschap, een boodschap doen, een klusje in of rond het huis, de hond uitlaten of begeleiding naar de dokter. Door BUUV wordt de onderlinge band in de buurt versterkt en ontstaan nieuwe sociale netwerken tussen bewoners om elkaar te helpen.

Ook meedoen?

Jong en oud, wel of geen beperking, veel of weinig tijd; iedere Haarlemmer kan meedoen met de bewonersmarktplaats en iets vragen of bieden. Kijk daarvoor op www.buuv.nu, maar u kunt ook mailen naar info@haarlem.buuv.nu of bellen naar telefoon 023 511 7845.