Onderzoek naar mishandeling Hertog Jan II Laan nog bezig


Onderzoek naar mishandeling Hertog Jan II Laan nog bezig

Laatste update:


05-07-2016 | 17:02

Schijndel - De politie is een onderzoek begonnen naar een mishandeling van een 17-jarige jongen uit Schijndel. Hij zou zaterdagavond door een groep jongeren zijn geslagen bij een snackbar aan de Hertog Jan II Laan in Schijndel.

De zaak kreeg maandag veel aandacht in de media en op social media. In de tussentijd is het onderzoek naar de mishandeling in volle gang. Er wordt onder meer met getuigen gesproken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Breder onderzoek

Het onderzoek naar de mishandeling staat niet op zichzelf. Al langere tijd zou een groep jongeren in Schijndel voor problemen zorgen. Daarbij zou sprake zijn van een reeks vernielingen, mishandelingen en bedreigingen. Onder meer dankzij nauwe samenwerking met de gemeente Schijndel heeft de
politie inmiddels een goed beeld van de samenstelling van de groep. Op dit moment wordt bekeken of leden van de groep daadwerkelijk kunnen worden gelinkt aan strafbare feiten.

Informatie

Maandag kreeg de politie naar aanleiding van berichten in de media via diverse kanalen informatie dat andere jongeren de confrontatie zouden willen zoeken met leden van de groep. De politie legt contact met de betrokkenen en hun ouders om dit te voorkomen.