Financiele ondersteuning voor huur pand Voedselbank


Financiele ondersteuning voor huur pand Voedselbank

05 juli 2016
Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt de Voedselbank tijdelijk met de huur van een nieuw pand en stelt hiervoor van 2017 tot 2020 in totaal maximaal EUR 60.000,- subsidie beschikbaar. Daarna moet de voedselbank zichzelf weer helemaal kunnen bedruipen.

De Voedselbank is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Westerlaan. In verband met met renovatieplannen is de huur per 1 februari 2017 opgezegd. Samen met de gemeente is de Voedselbank op zoek gegaan naar een geschikt pand dat door de Voedselbank (bij voorkeur gratis) gebruikt kan worden.

De enige mogelijkheid bleek een vrijstaand huurpand aan de Stephensonstraat te zijn. Mede door de regels voor voedselkwaliteit van de Vereniging Nederlandse Voedselbanken en van de voedsel- en warenautoriteit zijn er investeringen nodig die zich lastig laten combineren met gratis, en daarmee
vaak tijdelijk, gebruik van het pand.

Bovendien legt het voortdurend verhuizen een te grote claim op de organisatie qua mankracht en financiele middelen. Met het pand aan de George Stephensonstraat is voor langere termijn onderdak gevonden van waaruit de Voedselbank de voedselpakketten aan haar klanten gratis kan blijven
verstrekken. Omdat de gemeente groot belang hecht aan de inspanningen van de voedselbank is besloten tijdelijk ondersteuning te bieden.