Drie gezinnen hebben de kermisattracties beoordeeld. De prijswinnaar..


Voor de vijde keer heeft een jury, die bestond uit drie gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar, de kermisattracties beoordeeld. Dinsdag 5 juli zijn de prijzen uitgereikt aan de winnaars.

Jurering

De jury heeft onopvallend de kermisattracties beoordeeld op ondernemerskwaliteiten en klantvriendelijkheid in vijf categorieen: groot vermaak, kindervermaak, familiezaken-kijkwerk, behendigheid- en gokspel en foodzaken. De `vak'jury bestond uit de families Waroux, Karstanje en Van den Heykant.
Zij hebben met veel plezier de beoordeling uitgevoerd. De kinderen vonden het supergaaf om deze beoordeling te doen. Maar het was nog lastig om de winnaars te bepalen.

Beoordelingscriteria

Er is gelet op bijvoorbeeld de presentatie en de netheid van de attractie en op de klantvriendelijkheid van de ondernemer en het personeel. Ook is er gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding, de gezelligheid en zelfs de emotie en het gevoel bij de attractie heeft meegewogen. Ook wat de
attractie bijdraagt aan de totale sfeer van de kermis in zijn geheel is meegerekend.

Prijsuitreiking

Op 5 juli was de prijsuitreiking bij de poffertjeskraam. De meeste kermisexploitanten waren daarbij aanwezig.

* Bij de categorie Grootvermaak heeft de heer C. Sipkema, met de attractie Project 1 de prijs gewonnen. De jury oordeelde dat het een spectaculaire attractie is die een extra kick geeft. Een echte blikvanger en veel publiek.
* De categorie Kindervermaak heeft als winnaar de Walking Waterballs, van exploitant M. de Voer. Vanwege het uiterlijk van de attractie in combinatie met de vele blije gezichtjes van de kinderen.
* Dombo Circus van de exploitant H. Stroucken heeft gewonnen in de categorie Familiezaak-Kijkwerk. Volgens de jury is Dombo een grote hit bij de kinderen. Het is een leuke attractie die lekker hoog gaat. Vriendelijk personeel en een opvallende verschijning.
* Bij de categorie Spel won de Camel Race van de exploitant A. v.d. Molengraft. Erg spannend voor de kinderen en ook goed te doen voor ze. Ze maken er een leuke show van, waardoor het meer is dan een simpel balspelletje of een simpel gokspelletje.
* Lolly Wafel van de exploitant mevrouw J. Stuij won de prijs bij de Foodzaken. Heerlijke crepes en wafels op een originele manier. Maar belangrijker: een heel vriendelijke eigenaresse die heel leuk met de kinderen omgaat.

Stimulans

De kermisprijs is een initiatief van de kermispromotiecommissie en is voor de kermisexploitanten en hun medewerkers een extra stimulans om de totale kwaliteit van de kermisexploitaties en het imago van de kermis te versterken.

Etten-Leur is trots op zijn grote Zomerkermis. Maar liefst 68 topattracties zorgden ook in 2016 weer voor een groot feestelijk evenement.